Příprava a konzumace bylinných odvarů

15.06.2019

Pro maximální využitelnost směsi je vhodné dodržovat při přípravě následující pokyny.

Hotový (uvařený) odvar v sáčcích

  • Neurčí-li váš terapeut jinak, užívá se odvar ráno a večer. Pro užívání je vhodná pokojová teplota odvaru, případně je možné neotevřený sáček ponořit do vodní lázně a nahřát na přijatelnou teplotu. Neohřívat v mikrovlnné troubě!
  • Při přelévání odvaru do sklenice uchopte sáček zlehka do dlaně a horní růžek odstřihněte. Sáček otočte odstřiženým růžkem do připravené sklenice a nastřihněte druhý horní růžek, čímž se do sáčku dostane více vzduchu a obsah snáze přeteče do sklenice.
  • Odvary se neužívají s jídlem, jinak se po promíchání s potravou snižuje jejich účinnost. Pijí se alespoň 15 minut před jídlem, nebo hodinu po něm. Není-li možné odvar vypít naráz, lze jej popíjet průběžně v uvedeném odstupu od jídla v několika menších dávkách. Eventuelně lze dochutit medem, zapít obyčejným čajem, apod.
  • Sáčky s odvarem uchovávejte v temnu při teplotě do 22 st. Celsia.
  • Minimální trvanlivost je 3 měsíce od data výroby.

Tang - příprava odvaru doma

  • Byliny se ze sáčku vysypou do nádoby ideálně z varného skla. Pokud to není možné, použijete normální hrnec. Vaříte dle návodu, který Vám pošlu emailem.
  • Odvary se neužívají s jídlem, jinak se po promíchání s potravou snižuje jejich účinnost. Pijí se proto alespoň 15 minut před jídlem či hodinu po něm. Není-li možné vypít odvar naráz, lze jej popíjet průběžně v uvedeném odstupu od jídla v několika menších porcích. Lze jej eventuelně dochutit medem, třtinovým cukrem.
  • Bylinné směsi jsou čistě přírodního původu a neobsahují žádné chemické přísady. Jsou tvořeny převážně suchými částmi rostlin, někdy mineráliemi. Její užívání je pro ČR schváleno rozhodnutím hlavního hygienika MZ ČR pod kódem HEM - 350 - 1.9.99 - 31847.